Tesla Model 3 Performance kommer 2018

Elon Musk bekräftar på Twitter att en Model 3 "P" kommer i mitten av nästa år.

Det kommer en prestandaversion av Teslas budgetbil Model 3, som sedan kort tid tillbaka är i produktion i Teslas fabrik i Fremont. Det skrev Elon Musk på Twitter under söndagen. Det finns ännu inga uppgifter om vilken prestanda bilen kommer att ha, mer än att den kommer att bli snabb.

Just nu finns två versioner av Model 3 – "Standard", med 35 mils räckvidd, och "Long Range", som ska ha 50 mils räckvidd. Med största sannolikhet kommer prestandaversionen ha det större av de två batteripaketen. Redan i standardutförande gör bilen med det stora batteriet 0-97 km/h på 5,1 sekunder.

Men fokus just nu är att hantera det "produktionshelvete" som Elon Musk öppet pratar om – det innebär att hålla produktionen så enkel som möjligt till en början. "Fler versioner betyder mer helvete", skriver Musk på Twitter, som svar på en fråga från en följare.

Tesla har nästan en halv miljon förhandsbeställningar på Model 3. Utmaningen just nu är att nå målet att producera en halv miljon bilar per år.

LÄS OCKSÅ: Tesla Model 3 får två olika räckvidder

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!