Foto: Verwendung fuer Pressezwecke honorarfrei

Volkswagen XL1 kan repareras med en iPad

En iPad kan användas till mycket men kan den även bli ett hjälpmedel när bilen ska repareras? Det tror Volkswagen som har utvecklat en app augmented reality-teknik.

Volkswagen har tillsammans med Metaio utvecklat en app som kan komma att göra arbetet lite lättare för bilmekaniker. Appen kallas MARTA, vilket står för Mobile Augmented Reality Technical Assistance. Augmented Reality är ett begrepp som kan översättas till det inte lika science fiction-doftande ”förstärkt verklighet” och enkelt uttryckt blandar information från en mjukvara med den fysiska verkligheten.

 Föresatsen med MARTA är att underlätta reparation och service av de allt mer komplicerade bilarna, däribland XL1. När en XL1 rullar in i verkstaden ska bilmekanikern starta appen och hålla upp iPaden mot bilen. Då visas allt som behöver göras på bilen, eventuella delar som behöver bytas och hur det ska göras.

 MARTA-appen ska visas upp på den stora Augmented Reality-konferensen InsideAR i München den 11 oktober men när den vanliga lokala bilverkstaden kan börja arbeta med en iPad är högst oklart.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!