110801-fiat-500-mopar

Mopar sätter tänderna i Fiat 500

Alliansen mellan Fiatkoncernen och Chryslersfären får ibland lite oväntade följder. Inte nog med att Chrysler blir Lancia i Europa, när nu Fiat 500 ska lanseras i USA så tar Chryslers trimdivision Mopar fram ett gäng stylingattribut till den lilla bilen.

En av anledningarna till Fiatgruppens intresse för Chryslerkoncernen var enligt uppgift att det gav företaget en starkare position på den Nordamerikanska marknaden, där man länge inte hade haft någon verksamhet. Man ville kunna ta in Fiat och Alfa Romeo till USA, och nu fick man ett försäljningsnät att nå ut till kunderna med.

Den första sådana frukten av Fiats ägande i Chrysler är nu på väg att infalla. Ungefär samtidigt som vi börjar nås av Chryslermodeller som bär Lancias logotyp är Fiat 500 på väg att lanseras i USA – via Chryslers försäljningsnät.

En av de lite otippade följderna av detta är att Chryslers trimdivision Mopar har blivit så exalterade att de nu har tagit fram 150 tillbehör till den italienska nykomlingen. För Mopar, som ofta förknippas ofta med muskelbilar, V8:or och tuffa men bränsletörstiga hemi-motorer, får detta sägas vara en ny branch, men så är också Fiat 500 en ovanlig bil i den amerikanska bilfloran. Framförallt till sin storleksklass.

Produkterna handar om allt från kromat tanklock och dekaler på huv och sidor till specialklädslar, interiördetaljer och takräcke för cyklar. Fler exempel ser du i bildgalleriet nedan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!