115 meter hopp med bil – nytt världsrekord

Nytt rekordhopp på över 115 meter med bil – över en ökenstad.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

För Bryce Menzies del räckte det inte med vanlig offroadkörning, han drömde om något extra. För tre år sedan började han träna för det perfekta hoppet. Nu, efter sex månaders förberedelser, och backning av Red Bull och Pennzoil, har han skrivit in sig i rekordböckerna genom sitt hopp på 379,4 fot, vilket är över 115,5 meter.

Hoppet skedde i, eller rättare sagt över, en spökstad i New Mexiko och bilen i fråga var en lätt modifierad Pro2-truck. Bränsleinsprutning ersatte förgasare, dämparna byttes ut, däcktrycket anpassades och viktförskjutningar utfördes.

Bedriften blir än mer imponerande vid vetskapen av att Bryce gjorde hoppet med en bruten axel orsakad av en krasch vid förarbetet inför rekordet.

Nog slog Bryce Menzies ett rekord men han kan inte släppa tanken på att bräcka gränsen på 400 fot. Vi lär få se mer med andra ord.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer