Traktorracet 2011, med Teknikens Världs deltagare i hytten

23:e året för traktorrace i Södra Lundby

På fredag är det dags för Sveriges största traktorrace i Södra Lundby i Västergötland, en tradition med mångåriga anor och som har en speciell plats i Teknikens Världs medvetande.

Den minnesgode kommer kanske ihåg att Teknikens Världs chefredaktör Daniel Frodin och vår systertidning Klassiska Bilars dåvarande redaktör Roger Rosenlund deltog i traktorrace 2011. Resultatet blev högst respektabla plats 15 och 16 (av totalt 16 deltagande, inte för att det påverkar prestationen). På vägen hann våra ärorika deltagare både balansera på två hjul, sträcka en axel och närapå ramla ur hytten.Det året var det 6 000 åskådare till racet, och när det nu i år körs för 23:e gången lär inte besöksantalet vara lägre. Södra Lundbys traktorrace var det första av sitt slag i Sverige, och har sedan dess start har flera efterföljare kommit i andra delar av landet.Årets upplaga går av stapeln nu på fredag, den 27/7, och eventet innefattar inte bara själva traktorracet utan även bland annat veterantraktoruppvisning, helikopterflyg och gratis drive-in-bio på lördagen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!