50 är ingen ålder i Nascar

Bill Elliot har vunnit klassiska Daytona 500 två gånger. Nu tänker har göra det igen och gör därför comeback vid 50-års ålder. - Jag kör hellre än ser det på TV, säger han.

I Formel 1-kretsar hävdar många att Michael Schumacher, nyss fyllda 37, är för gammal. Bland annat har hans förre teamkamrat i Ferrari, Eddie Irvine, sagt att Schumi aldrig kommer att vinna ett VM igen. I amerikansk NASCAR är ålder inget problem. Bill Elliot, som vann Daytona 500 1985 och 1987 (!) gör nu comeback i tävlingen. Elliot är bara 50 år. Han kommer också att tävla helgen innan, på samma bana, i vad som kallas Bud Shootout. En tävling som har ett exklusivt startfält av tidigare års Shootout-vinnare samt fjolårets träningssnabbaste i samtliga NASCAR-lopp. Elliot kvalificerar sig med sin seger i Bud Shooutout 1987, alltså nitton år sedan.

- Daytona är en speciell plats och 500 ett speciellt race, säger Elliot. Jag har ännu inte nått den punkten i mitt liv då jag föredrar att se tävlingen på TV, jag är hellre med i hetluften.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!