Foto: - Ahlgren Graphics Sweden - Ahlgrengraphics.com -

60 kilo straffvikt till STCC-förarna

Detaljerna för straffviktsystemet för de tre sista STCC-tävlingarna har avslöjats där en förare kan få maximalt 60 kilo.

Tre förare kommer att ha 30 kilo i helgens tävling på Karlskoga som inkluderar Thed Björk, Fredrik Larsson och Richard Göransson.

Vikterna beräknas på föregående tävlingshelg, kval ej inkluderat, och mästerskapsställningen. De tre förare som tagit mest poäng och topp tre förare i mästerskapet kommer att tilldelas vikt.

Beräknat på nuvarande mästerskapsställning och resultaten i Falkenberg kommer Björk att få 30 kilo i Karlskoga för att han leder mästerskapet medan Göransson kommer att få 30 kilo för att ha tagit mest poäng i Falkenberg.

BMW-föraren Larsson kommer också att få 30 kilo, med 10 kilo för att han är trea i mästerskapet och 20 kilo för att han tog näst flest poäng i Falkenberg.

Volvo Polestar Racing-föraren Fredrik Ekblom kommer att få 20 kilo för att han ligger tvåa i mästerskapet medan Volvo-kollegan prins Carl Philip kommer att få 10 kilo för att han tog tredje flest poäng i Falkenberg.

Om en förare leder mästerskapet och tar flest poäng under en tävlingshelg får han eller hon 60 kilos straffvikt till kommande tävling.

Senast straffvikter användes i STCC var 2012, sista året med S2000-reglementet.

Straffvikter till Karlskoga

30 kg – Thed Björk

30 kg – Fredrik Larsson

30 kg – Richard Göransson

20 kg – Fredrik Ekblom

10 kg – Carl Philip Bernadotte

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!