061031_zanardi

Alessandro Zanardi kör BMW Sauber!

Italienaren Alex Zanardi förlorade båda sina ben vid en krasch 2001. Sedan dess har han gjort en strong comeback i touringcars och nu ska han köra en Formel 1-bil igen i slutet av november!

Det blir första gången i historien som en förare utan ben kör en F1-bil. Gaspådrag sköts via ratten, broms med en spak som flyttats in i cockpit.

- Det ska bli väldigt intressant säger Zanardi. Jag har inte kört F1 sedan 1999 och det har säkert hänt en hel del. Det är inte frågan om huruvida Zanardi skall börja tävla i F1 igen, det är bara ett test. BMW Motorsports chef Mario Thiessen:

- Det började som ett skämt, i alla fall tolkade jag det så, när Alex frågade om möjligheten till ett F1-test. Men sedan har vi utvecklat ideén och nu blir den allvar. Zanardi kommer att testa 24-26 november på Valencia-banan, en vecka efter att han kört WTCC-finalen i Macau. Mellan 1991 och 1999 körde Zanardi totalt 41 Grand Prix. Han vann CART-serien i USA 1997 och 199

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!