Foto: Toro Rosso

Alexander Albon till Toro Rosso

Brittisk/thailändsk förare kör med Daniil Kvyat för Toro Rosso i Formel 1 2019.

Formel 1-säsongen 2018 är till ända, dags att sikta in sig på nästa. Nu är det klart att den lediga sitsen hos Toro Rosso går till Alexander Albon. 22-åringen är född i London men kommer att köra under Thailändsk flagg. Landet får med andra ord sin första förare i motorklassen sedan Prince Bira 1955.

Alexander Albon slutade trea i Formel 2 efter att ha varit kandidat till segern in i det sista (se klipp nedan). Han började liksom andra sin karriär i gokart och ingår sedan 2012 i Red Bull-programmet. 2016 kom han två i GP3-mästerskapet efter Marcus Ericssons stallkamrat Charles Leclerc.

Sedan tidigare är det klart att ryssen Daniil Kvyat gör comeback i Formel 1 och kör för Toro Rosso tillsammans med Alexander Albon. Det var där han började och avslutade sin tidigare vända i serien 2014-2017.

När det gäller årets Toro Rosso-förare så avancerar Pierre Gasly till Red Bull

 medans Brendon Hartley inte får fortsatt förtroende av Toro Rosso/Red Bull.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!