060103_wurz Foto: WilliamsF1

Alexander Wurz klar för Williams

Alexander Wurz, 31, blir förste reserv och testförare i Williams 2006. Österrikaren lämnar alltså McLaren som han varit hos de senaste fem åren.

Österrikaren Alexander Wurz blir tredjeförare, och förste reserv, i Williams 2006. 31-åringen har innehaft testförarjobbet för McLaren de senaste fem åren och tävlade innan dess för Benetton 1997-2000. 

Det är alltså en rutinerad herre som Frank Williams knutit till sig och han kommer att bli värdefull, speciellt med tanke på all information han besitter gällande McLaren som alla tror blir svårslagna i år. 

Wurz var aktuell för en racesits i BMW (f d Sauber) innan de slutligen bestämde sig för Jacques Villeneuve. Att han nu tar plats i Williams innebär att indiern Narain Karthikeyan, som testat två gånger för stallet strax före jul, får se sig om efter annat jobb. 

Mark Webber och Nico Rosberg kör de ordinarie Williams-bilarna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!