Foto: V8 Supercars

Alexandre Prémat lämnar GRM – öppnar för svensk i V8 Supercars

Alexandre Prémat har bekräftat att han lämnar Garry Rogers Motorsport, som döps om till Volvo Polestar Racing Australia i år, inför V8 Supercars-säsongen 2014. Detta öppnar upp för en svensk förare i det australiska mästerskapet.

”Efter att ha undersökt mina möjligheter både här och i Europa samt haft diskussioner med Garry har jag beslutat att undersöka andra mästerskap. Jag har informerat Garry att jag inte kommer köra för GRM under 2014”, löd ett uttalande från Prémat.

Rykten att Prémat skulle lämna teamet har pågått länge. Scott McLaughlin är den enda bekräftade föraren just nu för GRM:s två Volvo S60-bilar i V8 Supercars 2014, medan rykten pekar på någon av Polestar Racings svenska förare ska få den sista styrningen i teamet. Robert Dahlgren, Fredrik Ekblom och Thed Björk har nämnts som möjliga förare.

Prémat anslöt stallet 2012, slutade på 27:e plats i sin första säsong och på 19:e plats förra säsongen. Fransmannen har tidigare tävlat i DTM, GP2 och var F1-testförare för Spyker 2006. Prémat har ännu inte tillkännagivit sina planer för den kommande racingsäsongen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet