071211-alonso-renault-f1

Alonso gör come back hos Renault

Turerna runt Fernando Alonso har varit oändliga den gångna säsongen. Sedan tidigare vet vi att han lämnar McLaren medan de senaste ryktena knöt honom till Honda. Men nu är det officiellt – Alonso blir ordinarie förare tillsammans med Nelson Piquet Jr.

Fernando Alonso har vunnit världsmästartiteln i Formel 1 två gånger. Båda gångerna, 2005 och 2006, gjorde han det i sittbrunnen på en Renault. Senaste säsongen körde han för McLaren där han inte trivdes med att hamna bakom rampljuset i och med Lewis Hamiltons makalösa debutsäsong.

Men nu är det alltså klart – Fernando Alonso kör nästa år för Renault, eller ING Renault F1 som stallet egentligen heter, i den nya R28-bilen som ska tas ut för ett tredagarstest i slutet av januari nere i Valencia, Spanien.

I bilen bredvid sig har Alonso den 22-årige brasilianaren Nelson Piquet Jr som förra året var Renaults test- och reservförare. Nelson gör sin F1-debut i Australiens GP.

Nästa års testförare blir i stället fransmannen Romain Grosjean som den gångna säsongen tog hem titeln i Formel 3 Euroseries.

Nu är väl, en gång för alla, turerna kring Fernando Alonso slut för den här säsongen. Vi får se hur det blir mot hösten och vintern nästa år.

Nelson Piquet Jr

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr