060529_f1

Alonso ohotad när Schumacher dömdes bort

Spanioren Fernando Alonso är bäst just nu. Efter sju tävlingar av årets Formel 1-VM har han sju pallplatser och fyra segrar, den senaste kom i går i Monacos Grand Prix. Tävlingen överskuggades dock av en bestraffning mot Michael Schumacher efter kvalet.

Monacos Grand Prix är den kanske mest prestigefyllda tävlingen, trots att det är det långsamaste. Det beror ju dock självklart på allt runt omkring tävlingen.

I går stod Fernando Alonso i rampljuset, igen.

Det största tävlingsmomentet förstördes dock redan på lördagens kval. Michael Schumacher fick efter bestraffning starta sist i fältet och då var kampen mellan ettan och tvåan som bortblåst.

Det hela skedde då Schumacher satt det snabbaste varvet med bara några få minuter kvar av kvalet. Några kurvor senare bromsade han så hårt in i en kurva att han fick motorstopp och på så sätt hindrade Alonsos framkomst och chans att sätta snabbaste varvet. 

Domarstaben ansåg att Schumacher avsikligt "bromsat på sig" eftersom man normalt inte behöver bromsa så hårt i den kurvan. Straffet blev att starta sist och Alonso som hade näst bästa tiden fick i stället starta först. Schumacher skrattade åt bestraffningen på presskonferensen och blev femma i loppet.

Alonso tog ledningen från start och var i början jagad av Mark Webber och Kimi Räikkönen. Tyvärr så gick det inte för någon av dessa herrar vars bilar blev stående pga motorfel.

Det gav Alonso helt fri väg till mål och han tog utan problem sin fjärde seger för året och drygade ut ledningen till 21 poäng mot Michael Schumacher.

Tvåa blev en nöjd Juan-Pablo Montoya och mycket nöjd trea blev skotten David Coulthard som tog Red Bull Racing till pallen för första gången.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!