060914_alx

Alx Danielsson första svensk att testa GP2

Alx Danielsson, tar nu nästa steg mot motorsportens kungaklass Formel 1. Den 4 oktober kommer Alx att testa för ett av toppstallen i GP2-serien, brittiska iSport International, och blir därmed förste svensk att köra en GP2-bil.

– Det här är stort, säger Alx. iSport International är ett av de bästa stallen i GP2-serien och jag kommer att få en utmärkt möjlighet att visa vad jag går för. 

GP2-serien har fostrat flera F1-förare - Nico Rosberg, Scott Speed och Heikki Kovalainen är redan etablerade, och årets mästare, Lewis Hamilton, spås en lysande framtid i Formel 1. 

– Mitt mål har alltid varit Formel 1, säger Alx Danielsson. Nu är vi på väg att ta det sista stora steget. 

iSport International blev trea i årets GP2-mästerskap och anses mycket nogräknade med vilka förare de väljer. Stallchefen för iSport International, Paul Jackson, ser fram emot testet med Alx.

– Det kommer att bli mycket spännande att få se honom i vår bil, säger Jackson. Vi har följt Alx karriär under en längre tid och vi är övertygade om att han är av det virke som krävs på den här nivån.

De senaste framgångarna för Alx har gjort att intresset för honom har    ökat på den internationella förarmarknaden.

– Just nu är det ett enormt tryck på Alx efter hans två segrar på Donington Park, säger hans manager Rick Gorne. Han har fått sitt internationella genombrott och det är många som uttrycker intresse för honom inför nästa säsong. Vi har många bra alternativ men GP2 är nästa naturliga steg för Alx.

Oavsett hur bra Alx Danielsson gör ifrån sig på sitt test kommer det att kosta åtskilliga miljoner kronor att få köra GP2. I internationell motorsport är det inte förrän man väl kör Formel 1 som det är frågan om  lön.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!