Alx Danielsson NASCAR

Alx Danielsson klar för NASCAR på Daytona

Strax innan jul fixade Alx Danielsson licensen för att köra NASCAR på stora ovalbanor. Nu är det klart för start på Daytona International Speedway.

Alx Danielsson är förstås oerhört taggad inför loppet som körs den 15 februari. Han kommer att sitta i #40 Dodge Charger för Carter 2 Motorsports när loppet, Lucas Oil Slick Mist 200, drar igång.

 –Nu blir det åka av! Testerna tände ett nytt beroende. Det är en obeskrivlig känsla att köra så fort i så tvära kurvor. Magkänslan när man går in i kurvorna i runt 300 km/h är ”det här är omöjligt”, men sedan sätter sig bilen och slungas runt den 35-gradiga doseringen. Nu ska jag få göra det i en stor klunga där taktik, mod och tålamod är nyckeln. Helt galet. Det här är det största i min karriär sista fem åren. Kanske är det faktiskt det största enskilda loppet för mig någonsin, säger Alx Danielsson.

 Tävlingen, som ingår i ARCA-serien vilket är en underserie till huvudklassen i NASCAR, sänds live på amerikanska Fox och beräknas locka fyra miljoner tittare. Förhandlingar pågår om att sända loppet i Viasat Motor.

 Missa inte att följa Alx Danielsson på vägen mot NASCAR på hans blogg nascaralx.teknikensvarld.se. Filmer, bilder och allt du vill veta om hur det är att köra på ovalbana.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer