061030_alx

Alx Danielsson World Series-mästare!

Alx Danielsson är ny mästare i World Series, i alla fall för tillfället. Den unge svensken tog hem titeln efter att ha kört in på en femteplats i söndagens avslutande tävling i Barcelona. Tyvärr har serien drabbats av ett antal protester och motprotester som inte är avklarade, så det kan ta ett tag innan segern är helt klar.

World Series har producerat flera F1-förare under sin korta existens. Polacken Robert Kubica, som blev mästare förra året, kör i dag för BMW-Sauber och Heikki Kovalainen, som blev mästare 2004 i föregångsserien till World Series, World Series by Nissan, ersätter Fernando Alonso i Renault nästa säsong.

- F1 är och har alltid varit målet för mig, säger Alx. Nu ska jag, tack vare att jag vann mästerskapet, få uppfylla mitt livs dröm - att få köra Formel 1-bil! Inte vilken som helst heller utan vinnarbilen. Kan det bli bättre?

- Vi är nästan i ett chocktillstånd, säger Comtec Racings stallchef, Jonathan Lewis. Alx har gjort en fantastisk andra halva av säsongen. Vi visste att Alx var snabb, det handlade bara om att avsluta jobbet. Vi har haft en ofantlig otur men tack vare en riktig kämpainsats från en kille som inte förstår vad förlora är så kom vi tillbaks och är nu mästare! Ett stort grattis till Alx och också ett stort tack för att han har hjälpt till att etablera Comtec Racing som ett internationellt toppstall i sin debutsäsong.

Alx vann lördagens race och blev femma på söndagen.

Foto: www.alx.nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!