061002_alx

Alx har fortfarande chans på seger i WSR

Alx Danielsson vann sin tredje raka seger i World Series Renault när serien i helgen gästade Le Mans. I helgens andra heat gick det dock tyngre, han blev poänglös men kan fortfarande vinna mästerskapet.

Under lördagen blev Alx historisk då han vann sin tredje raka seger, det har ingen gjort i WSR förut. I det läget låg han bara en poäng från mästerskapsledning, Men i lopp två blev han påkörd av en konkurrent som var på väg ut på banan efter avåkning. 

Alx kunde linka sig till depå och reparera för att försöka sätta bästa varvtid, vilket ger poäng, men bilen var för kraftigt skadad. Alx Danielsson ligger nu trea i mästerskapet, nio poäng efter ledaren Andy Soucek från Spanien. Denne har hemmaplan i Barcelona när finalen avgörs om en månad. Orosmoln har dock seglat upp. Under lördagen tillkännagav arrangörerna av World Series att resultatet från årets första deltävling, som gick på belgiska Zolder-banan, har ogiltigförklarats tillsvidare. Det belgiska bilsportförbundet anser att domarna fattade beslut under tävlingen som saknar stöd i reglementet. 

Alx, som kom fyra i premiären, förlorar därmed åtta poäng. Men saken är långt ifrån avgjord. Flera stall har protesterat och frågan kommer att avgöras av det internationella bilsportförbundet, FIA.

Foto: www.alx.nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!