060814_stcc

Andra raka segern för Göransson

På Anderstorp kördes i helgen det bästa STCC-loppet någonsin. I alla fall om man får tro tävlingsledningen själva. Och Richard Göransson var bäst när det gällde.

– Jag har aldrig kört ett roligare STCC-race, säger Richard Göransson.

Den regerande mästaren Göransson tog i går sin andra raka seger, före Duncan Huisman och Robert Dahlgren. Det tätnar allt mer i STCC-striden och mästaren närmar sig ledningen.

Jan "Flash" Nilsson tog pole position för första gången på bra länge och teamkollegan Göransson startade sjua. Men det var holländaren Duncan Huisman som var klart starkast i regnet och han körde lätt upp sig från sin 17:e startruta.

Efter 14 omkörningar var Huisman uppe vid Göransson som då hade ledningen och på absolut sista varvet skulle det avgöras. Det blev dock, efter ett mycket hårt varv, Göransson som tog mållinjen först och två förare som var klart lyckliga efter loppet möttes på pallen.

- Det känns helt underbart, så här ska ett race köras. Jag är helt slut. Jag tänkte att nästa attack släpper jag men då slog Duncan av. Han fegade ur lite tidigare än jag, helt underbart, säger Göransson.

Thed Björk kom med tolv poängs ledning före Göransson men på näst sista varvet försvann Björk. En sammankörning med Alexander Storckenfeldt satte Björk i sandlådan och inga poäng denna gång, därmed är ledningen nu bara två poäng mot Göransson.

Robert Dahlgren siktade på seger men fick nöja sig med tredjeplatsen.

- Jag tappade sekunder på varvet efter mitt depåstopp. Jag kunde inte köra om varvade förare för det var gulflagg så jag tappade cirka sex sekunder, säger Dahlgren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!