Andreas Simonsen i tre STCC-test

Andreas Simonsen från Partille står högt i kurs efter sin seger i S60 Challenge. På kort tid har han hunnit med att testa för tre olika STCC-team.

Som vi tidigare berättat om körde han ett test med Polestars Volvo team. Efter det utlovades han att köra danska DTC-finalen för Volvo men det sprack på grund av hans unga ålder. Man ska vara arton år i DTC, Andreas är bara sjutton. Istället inbjöds han till ett test för Opel Team Sweden på Karlskoga Motorstadion. De siktar på att låta en junior köra den Astra som Tommy Rustad rattade i fjol. Den klassar in i privatförarcupen. Sedan bar det iväg till Anderstorp där Andreas körde test för MB Sport och deras Mercedes. 

I båda testerna gjorde Andreas bra ifrån sig trots att regn förstörde en del båda gångerna. Vad det blir i framtiden är dock inte klart. Det handlar inte minst om att ska fram de miljoner som krävs för att kunna köra i STCC.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!