Andreas Simonsen tvåa i Nürburgring 24h

Västkustföraren Andreas Simonsen blev bäste svensk med en andraplats i klassiska Nürburgrings 24-timmars race.

Andreas Simonsen körde Mercedes SLS AMG GT3 för teamet Black Falcon och var i mål tre minuter bakom den segrande Audibilen från Team Phoenix. I den körde Christopher Haase, Christian Mamerow, René Rast och Markus Winkelhock.

Fredrik Lestrup tog ännu en klasseger för Besaplast Racing. Denna gång körde de sin Audi TT och blev 23:a totalt.

Edward Sandström tvingades bryta i sin Audi R8 Le Mans Ultra efter att ha haft problem med växellåda, oljeläckage och slutligen en brusten drivaxel. Som bäst låg Edward och teamet G-Drive på sjundeplats. Men med fyra timmar kvar tvingades de ge upp.

Även Richard Göransson tvingades bryta efter att teamet Rowe Racing gjort en heroisk uppkörning. Redan på tredje varvet blev Thomas Jäger påkörd bakifrån och teamets Mercedes SLS AMG GT3 tvingades gå i depå för reparation. Efter denna hade de fallit till näst sista plats. Efter en uppkörning till sjunde plats åkte emellertid Richard Göransson av banan med en timme kvar att köra.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!