070205_andretti

Andretti snart tillbaka i F1

Snart kan efternamnet Andretti vara tillbaka i Formel 1-cirkusen. 19-årige Marco Andretti är inbjuden till ett andra test med Honda som var klart imponerade av hans första test.

Marco Andretti, årets rookie i amerikanska IRL-serien och tvåa i klassiska Indy 500, körde i december ett test med Hondas F1-team på Jerezbanan i Spanien. Även om tiderna inte var helt märkvärdiga var ändå Hondas sportchef Gil de Ferran imponerad och därför har Andretti nu bjudits in till ett andra test.

- Jag är självklart jättenöjd att få köra F1 igen och ser fram emot testet, säger Andretti. När man kör endagstest så går den mesta tiden åt att lära sig bilen och banan, det har jag redan gjort så nu kan jag förhoppningsvis börja ta i lite.

– Vi blev väldigt imponerande av Marcos första test i bilen och att han gjorde allt så bra på så kort tid, säger Gil de Ferran. Vi ser fram emot att få se hans utveckling med ett mer specifikt program.

Marco Andretti kommer att testa Hondas fjolårsbil på Jerez under den kommande veckan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!