060821_dtm

Ännu en trist dag för Ekström

Mattias Ekström får det inte alls att stämma i årets DTM-säsong. I gårdagens lopp på Nürburgring slutade han åtta efter motorstopp och slarv från teamet.

Under tidskvalen blev Ekström först hindrad av en annan bil som senare blev bestraffad och sedan slarvade han själv i sista kurvan och tappade tid. Det blev ändå femte startruta för dalmasen som tyvärr gjorde en katastrofal start och fick motorstopp.

När bilen väl var igång började Ekström klättra genom fältet. Det var blött på banan så alla hade regndäck men det började sakta torka upp. När Ekström bestämt sig för att gå in i depån och byta till slicks var inte mekanikerna beredda på det och dyrbara sekunder förlorades i stressen.

Därifrån blev det inte särskilt mycket bättre och Ekström slutade åtta. Stallkamraten Tom Kristensen låg i täten men gjorde också misstag. Han slutade femma.

Vann gjorde Bruno Spengler, följd av DTM-ledande Bernd Schneider och Ekströms andra stallkamrat, Martin Tomczyk, tog sig in på tredjeplatsen.

Totalt leder fortfarande Schneider, nu med över tolv poäng före Tom Kristensen och Bruno Spengler. Ekström är just nu sjua med 16 poäng men det är bara tre poäng upp till fjärdeplatsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!