090317-formel-1-f1-segrar

Antal segrar avgör Formel 1-VM

I dag beslutade Internationella bilsportförbundet att den förare som vinner flest lopp i Formel 1-VM också blir världsmästare.

Det blir alltså ungefär som Bernie Ecclestone ville, även om det inte kommer att delas ut några medaljer för segrar. Men, den förare som tar flest segrar blir världsmästare. Skulle två förare, eller fler, ha samma antal segrar räknar man poäng enligt det som nu gäller: 10-8-6-5-4-3-2-1. Detta poängsystem kommer även att avgöra placeringarna efter segraren. Regeländringen införs alltså med omedelbar verkan och årets segrare kommer med andra ord vara den som vunnit flest lopp (plus eventuella poäng om flera förare har lika många segrar).

I övrigt beslöts att teamen kommer att få möjlighet att testa aerodynamik och nya förare under säsong men under starka restriktioner.

Förarna ska också ställa sig till medias förfogande på ett betydligt bättre sätt än nu. De förare som blir utslagna ur kval eller bryter kan nu inte bara dra sig undan. Förarna måste också ställa upp för autografskrivning i depån under viss tid.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!