081126-f1-2009-segrarguld

Antal segrar ska avgöra Formel 1-VM

Formel 1-bossen Bernie Ecclestone har lämnat in ett förslag till Internationella bilsportförbundet som innebär, om förslaget godtas, att den förare med flest antal segrar efter säsongens sista lopp också står som slutsegrare.

Mr. Formel 1, Bernie Ecclestone, har tröttnat på att förarna bevakar sina pallplaceringar och på så sätt ”kammar hem rätt antal poäng” utan att behöva kämpa till max.

Därför har han nu skickat in ett förslag till Internationella bilsportförbundet där han förklarar att varje seger, från och med nästa säsong, ska ge en guldmedalj till föraren. Den som har flest guld vid säsongens slut blir således den rättmätige vinnaren – Formel 1-världsmästare. Ingen hänsyn ska tas till hur det går i övrigt.

– Antal segrar ska avgöra F1-VM, inte antal poäng, sa Bernie Ecclestone på en presskonferens i London tidigare i dag.

– Jag förväntar mig att bilsportförbundet antar förslaget vid sitt möte nästa månad. Alla team är nöjda och anledningen till mitt förslag är att jag är trött på förare som bara bevakar sin pallplacering på slutet, var Ecclestones förklaring till förslaget.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!