Äntligen Button!

Jenson Button har varit på pallen så många gånger så han antagligen inte vet själv. Men han har aldrig varit överst. Ända tills i går.

För det var då det skedde, på Ungerns GP. Som vanligt var Hondan snabb under träning och kval men den brukar ha för vana att balla ur under loppet. Den här gången bytte Honda motor och tvingades ner från fjärde till 14:e startruta men det hindrade inte britten Button.

Det var ett småblött lopp men det såg ut att torka upp. Många valde fullskaliga regndäck men Honda satsade på så kallade intermediates som fungerar bra när det är just småblött. Det visade sig vara en vinnande taktik, efter fem varv var Button uppe på femteplats.

Efter mycket hård körning med omkörning av bland andra Michael Schumacher var Button till slut i ledning. Fernando Alonso försvann med tekniska problem och även hans stallkamrat Giancarlo Fisichella stannade bilen i depån - Renault poänglösa.

Jenson Buttons bil fungerade dock utmärkt och efter tre depåstopp var det raka vägen mot mål för honom där han för första gången i karriären fick kliva högst upp på pallen. Efter Button kom Pedro de la Rosa i sin McLaren följd av Nick Heidfeld, BMW, som tog tredjeplatsen. Fjärdeplatsen tog den andra Hondan som styrdes av Rubens Barichello. En fantastisk helg för Honda helt enkelt.

Jacqeus Villeneuve kom inte till start men hans ersättare Robert Kubica gjorde ett mycket bra lopp och blev sjua i sin debut. Han diskvalificerades dock i efterhand för att bilen var för lätt. Det gjorde att Michael Schumacher, som bara blivit nia, fick överta den sista platsen och tog en poäng. Fernando Alonso som fick bryta tog noll och avståndet knappades in med minsta möjliga marginal. Just nu leder spanjoren med tio poäng, lika många som en seger ger.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!