Äntligen DTM för Felix Rosenqvist

Felix Rosenqvist insåg för flera år sedan att dörren till Formel 1 var stängd. Men till den tuffa DTM-serien stod den alltjämt på glänt. Och i helgen är det dags!

Felix Rosenqvist har varit kontrakterad av Mercedes i många år nu och förra året tog han till sist det eftertraktade europamästerskapet i Formel 3.

Därmed var tiden i Formel 3 över men Felix Rosenqvist blev officiell test-och reservförare för Mercedes i DTM. Det har inneburit att han funnits på plats vid samtliga DTM-tävlingar i år.

Samtidigt har han inte direkt legat på latsidan den övriga tiden. Han har vunnit tre deltävlingar i amerikanska Indy Light, gjort ett mästerligt test i en riktigt IndyCar och inte minst kört till sig en sensationell andraplats i Spa 24-timmars i en Mercedes-AMG GT3. Sensationell såtillvida att han startade från depån och hade fem minuters straff att avtjäna där. 

Om inte hade han vunnit Spa 24-timmars.

När nu Esteban Ocon flyttas från DTM till Formel 1-teamet Manor (ersätter indonesiern Rio Haryanto) var det givet att Felix skulle ta hans plats. Först och främst vid helgens deltävling i Moskva, men det kan också bli resten av säsongen.

Men vi spekulerar inte mer om det här och nu. I helgen är det dags för DTM i Moskva, för första gången på mycket länge med två svenskar på startlinjen. Ja, 2,5 egentligen om vi räknar in Tom Blomqvist i BMW.

Tävlingarna visas live på Eurosport. Första deltävlingen på lördag 12,15, andra racet på söndag 12.00.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!