Foto: Tobias Sagmeister Photography

Anton Marklund kör i Mattias Ekströms rallycrossteam

Anton Marklund kommer att köra för Mattias Ekströms team EKS i årets VM i rallycross. En lite oväntad värvning får man väl säga.

Sedan Anton Marklund började köra rallycross 2010 har han tävlat i det familjeägda Marklund Motorsport men nu väljer Anton Marklund att ta steget över till EKS och en av deras Audi S1 EKS RX quattro-bilar.

Parallellt blir han en av två svenska förare i den nya racingserien Audi Sport TT Cup som körs tillsammans med DTM. Där kommer även Mikaela Åhlin-Kottulinsky att delta.

22-årige Anton Marklund, europamästare i rallycrossens TouringCar 2010 och sexa i 2014 års rallycross-VM kommer att köra tillsammans med teamets ägare Mattias Ekström.

– Det är en fantastisk möjlighet som Mattias och EKS ger mig, både att nå toppresultat och att utvecklas på alla plan i min karriär, säger Anton Marklund.

Frågan som alla ställer sig är befogad. Är du ovän med din pappa som driver Marklund Motorsport?

– Inte alls, säger Anton Marklund. Det här har vi kommit överens om tillsammans. Det här är min stora chans och nu får jag stå på egna ben. I ett familjeteam är man ju lite i en skyddad zon.

Teknikens Världs testförare Edward Sandström kommer att ge Anton Marklund lite guidning in i framförallt racingens värld.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!