100521-antonov-rally Foto: This GM image is protected by copyright and is pro

Antonov kör Midnattssolsrallyt i Saab 99 turbo

Victor Muller och Jan Åke Jonsson körde nyligen varsin Saab 93 i Mille Miglia. Ryske Spyker-finansiären Vladimir Antonov vill inte vara sämre. I juli kör har Midnattssolsrallyt i en Saab 99 turbo.

Den ryske miljardären Vladimir Antonovs roll i Saab-köpet har varit föremål för hets diskussion. Saabs förra ägare GM ville absolut inte att Antonov skulle finnas med i affären men Spykers vd Victor Muller har hela tiden backat upp sin vän och affärskompanjon. Enligt Antonov själv är det han som har lånat ut pengar till Muller för köpet av Saab. Nu vill Antonov visa sitt engagemang för Saab genom att ställa upp i sommarens Midnattssolsrally.

Enligt Kungliga Automobilklubben, rallyts arrangör, finns Antonov bland de anmälda. Hans vapen i kampen mot kända förare såsom   Stig Blomqvist, Björn Waldegård och Mikael Persbrant blir en Saab 99 turbo och bredvid sig har han ingen mindre än den rutinerade franske co-drivern Denis Giraudet. Antonov och Giraudet ska ställa upp i klassen regularity, vilket innebär att Giraudet får ägna sig åt sådant han inte är helt van vid. I den här klassen gäller det att hålla koll på snittider och mellantider för att vare sig komma för sent eller för tidigt till målet på sträckan. Ett annat spännande ekipage är engelsmannen Steve Perez och svenske Staffan Parmander som ställer upp i en Lancia Stratos.

Årets Midnattssolsrally startar onsdagen den 14 juli på Elmia i Jönköping. Därefter går färden genom norra Småland och Västgötaslätten för att sedan stanna till för övernattning vid Saabs museum i Trollhättan på torsdagskvällen. På fredagen fortsätter rallyt genom Dalsland och södra Värmland. På kvällen angörs Karlstad för övernattning. Lördagen den 17 juli är sista dagen och då passeras Filipstad, Nora, Örebro, Kolsva och Skinnskatteberg.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!