Foto: DTM

Årets första DTM-seger för Mercedes i regnkaos

Mercedes dystra inledning på DTM-säsongen fick en dramatisk vändning i årets andra tävling på Oschersleben tack vare regn.
Teknikens Värld

Christian Vietoris startade från 16:e startruta men lyckades ta segern efter att han gick i depå på formationsvarvet när det började regna för att byta till regndäck.

Audi-föraren Mattias Ekströms oflyt från kvalet, där han inte lyckades bättre än plats 12, fortsatte i tävlingen. Svensken fick inte till farten på det hala underlaget under tävlingen och tappade en plats från startuppställningen och korsade mållinjen som 13:e man, 27 sekunder från segrande Vietoris.

Inledningsvis såg det ut som att en annan Audi-förare skulle ta hand om segern. Jamie Green ledde majoriteten av tävlingen och höll vid ett tillfälle en ledning på över 11 sekunder. Men efter depåstoppet tappade Green mycket tid och slutade till slut på 18:e plats efter att ha varit av banan.

Audi fick trösta sig med två pallplatser då Mike Rockenfeller slutade på andra plats, bara sju tiondelar från segrande Vietoris, och Edoardo Mortara på tredje plats.

Mercedes-föraren Paul Di Resta körde en liknande strategi som Vietoris och klättrade från 20:e plats till fjärde. Bästa BMW-förare var Augusto Farfus Jr på femte plats framför Miguel Molina som körde upp sig från sista plats, efter att ha blivit diskvalificerad från pole position i gårdagens kval, till sjätte plats.

Trots nollpoängaren är Ekström fyra i mästerskapet tack vare sin andraplats i premiären på Hockenheim. Leder gör Audi-föraren Rockenfeller på 30 poäng, Ekström har 18 poäng.

DTM fortsätter i Ungern på Hungaroring den 1 juni.

DTM-resultat Oschersleben – Topp 10

1 Christian Vietoris Mercedes C-Coupé

2 Mike Rockenfeller Audi RS 5 +0.674

3 Edoardo Mortara Audi RS 5 +7.769

4 Paul Di Resta Mercedes C-Coupé +8.906

5 Augusto Farfus Jr. BMW M4 +9.326

6 Miguel Molina Audi RS 5 +13.051

7 Timo Scheider Audi RS 5 +20.503

8 Gary Paffett Mercedes C-Coupé +20.597

9 Martin Tomczyk BMW M4 +23.079

10 Adrien Tambay Audi RS 5 +24.240

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!