Ariel Atom – ingen match för Skoda Yeti

En Ariel Atom-förare får sig en rejäl överraskning när han blir ifrånkörd av en Skoda Yeti under en trackday.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Har du en Ariel Atom har du troligen som vana att vara i stort sett snabbast på banan under trackdays, det trodde även denna förare fram tills han blev omkörd av en Skoda Yeti. Man kan verkligen se hur förarens förvåning övergår till frustration när han försöker jaga ikapp Yetin, till slut så släpper dock Yeti-föraren av och låter Atom-föraren passera. Det hade varit kul att höra diskussionen i depån efteråt.

Yetin är som du kanske listat ut ingen vanlig Yeti då hjulupphängning, motor och växellåda är hämtade från en Audi TT RS, plus att motorn har skrämts upp till drygt 500 hästkrafter. En bil som numera går under namnet Yeti RS.

Men du behöver dock ingen värstingbil för att ha kul på bana. Den 20 september är det åter igen dags för Teknikens Världs bandag på Mantorp Park. Vi meddelar övrig information om höstens bandag via tidningen, här på teknikensvarld.se och på vår Facebook-sida i god tid. Men tänk på att var snabb med att boka då platserna ryker i rasande fart.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!