090127-aston-le-mans-seger

Aston Martin siktar på seger i Le Mans 24-timmars

Den engelska biltillverkaren Aston Martin siktar nu på att ta en ny totalseger i 24-timmars på Le Mans. Det var femtio år sedan sist!

Det är 2009 femtio år sedan Aston Martin vann Le Mans totalt och det är därför de nu ställer upp i huvudklassen, Le Mans Prototype 1. Där får de tufft motstånd av Audi och Peugeot som båda kör dieselmotorer medan Aston Martin kommer med en bensindriven V12.

Det kan ju tyckas som ett hopplöst projekt men reglerna kommer att ändras i år så att inte dieseldrivna bilar ska vara allt för överlägsna tack vare att de hittills kunnat köra så långt på varje tank.

Aston Martins bilar kommer att vara baserade på ett Lola-chassi och lackeras i klassisk Gulf-design. Det kan bli så många som tre Aston Martin i stora klassen. Företaget har de två senaste åren vunnit GT 1-klassen på Le Mans.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!