Audi-chefen bannlyst från DTM-tävlingar

Audi Motorsport-chefen Dr Wolfgang Ullrich har bannlysts från återstående DTM-tävlingar av årets säsong i ett beslut från tyska bilsportförbundet efter den kontroversiella kraschen på Red Bull Ring tidigare i sommar.

Ullrich gav ordern “schieb ihn raus” som översätts till ”tryck av honom” till Audi-föraren Timo Scheider på det sista varvet på Red Bull Ring. Scheider följde orden och körde på Mercedes-föraren Robert Wickens som i sin tur körde på hans teamkompis och tidigare mästerskapsledaren Pascal Wehrlein.Förutom bannlysningen har Scheider blivit avstängd från helgens tävlingar i Moskva och har Audi blivit av med samtliga poäng (62) som de tog i andra tävlingen på Red Bull Ring i märkesmästerskapet och ska dessutom betala böter på drygt två miljoner kronor. Dessutom bekräftades beslutet att utesluta Scheider från tävlingen i Österrike som redan annonserades under tävlingshelgen.Audi har avböjt möjligheten att lämna in en protest mot beslutet.De två miljoner kronorna i böter kommer användas av det tyska bilsportförbundet för ungdomsverksamhet och säkerhetsprojekt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!