Audi e-tron Vision Gran Turismo har blivit verklig

I dag visar Audi upp sin nya, elektriska Formel E-racetaxi e-tron Vision Gran Turismo.

Audi e-tron Vision Gran Turismo har hittills varit en bil skapad för Playstation 4-spelet Gran Turismo, men numera finns den även i verkligheten. Audi har nämligen byggt ett unikt exemplar av den fiktiva bilen, som alltså inte längre är fiktiv. Den ska användas som racetaxi vid utvalda Formel E-lopp, bland annat det i Rom kommande helg. Där ska den rattas av tidigare DTM-vinnaren Rahel Frey och Le Mans-vinnaren Dindo Capello.

e-tron Vision Gran Turismo är lackerad och dekalerad för att påminna om en av Audis mest legendariska racers, nämligen 90 quattro IMSA GTO från 1989.

Under det ”färgglada” skalet döljer sig tre elmotorer på vardera 272 hästkrafter som sammanlagt levererar 815 hästkrafter. Den ena driver framhjulen, de två andra bakhjulen. Den 1 450 kilo tunga bilen, med en viktfördelning på 50/50, sägs göra 0-100 km/h på under 2,5 sekunder.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!