Audi till Formel E med fabriksteam

Audi tar steget fullt ut i Formel E nästa säsong. Fler tyska stall är på gång.

Audi går in som fabriksteam i Formel E till nästa säsong. Det kommer inte som någon överraskning då man redan har ett samarbete med Abt Schaeffler. Stallet Abt Schaeffler Audi Sport team kommer då att byta namn till Audi Sport ABT Schaeffler och bilarna kommer att fortsätta att ha drivlina från Abt Schaeffler.

Daniel Abt och Lucas di Grassi blir kvar i stallet, förarna har hittills kört till sig fem segrar och 23 pallplaceringar. I dag ligger stallet på andra plats i sammandragen, efter Renault E.Dams men före Mahindra, där svenske Felix Rosenqvist kör den ena bilen.

Audi blir därmed det första tyska märke att ta sig an serien med ett fabriksteam, Mercedes kommer att ansluta säsongen 2018/2019 liksom BMW . När det gäller icke-tyska bilmärken så finns redan DS, Jaguar och Renault representerade.

Elektrisk motorsport passar Audi bra i efterdyningarna av dieselgate. 2019 kommer man dessutom att lansera elbilen e-tron Sportback.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!