Foto: PCP Images

Augusto Farfus: "Det var svårare än det såg ut"

BMW:s Augusto Farfus menar att segern i DTM-tävlingen på Zandvoort, hans tredje för säsongen, var svårare än den såg ut trots att han ledde från start till mål.

Farfus segrade framför nykrönta mästaren Mike Rockenfeller med 1.6 sekunders marginal, efter att sista delen av loppet avbrutits med safety car. Innan dess var ledningen som mest 15 sekunder för Farfus över Rockenfeller .

– Jag gjorde mitt jobb och jag kunde inte gjort bättre ifrån mig. Men tävlingen var inte så enkel som den kanske såg ut. Jag kunde dra ifrån Rockenfeller i första stinten, men sedan dog mina däck efter ett tag, han började närma sig och jag var verkligen i en knipa. Skönt nog var bilen mycket bättre på mina prime-däck och jag kunde dra ifrån igen, säger Farfus.

Farfus seger på Zandvoort innebär att han har flest segrar av alla förare i årets DTM-mästerskap och att andraplatsen i mästerskapet är säkrad med en tävling kvar att köra.

– Ett stort grattis till Mike för hans välförtjänta titel. Han har haft en strålande säsong och jag kan bara lyfta på hatten för honom. Jag har inget att klaga på vad gäller min andra DTM-säsong som har varit riktigt stark. Ett stort tack till mitt team för en lysande säsong, säger Farfus.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!