Augusto Farfus håller titelhoppet vid liv efter seger på Oschersleben

BMW-föraren Augusto Farfus tog hem helgens DTM-seger på Oschersleben i Tyskland och stoppade Audi-föraren Mike Rockenfeller från att säkra titeln i årets mästerskap.

Mästerskapsledare Rockenfeller hade en matematisk chans att säkra titeln i dagens tävling, något som krävde att hans värsta konkurrenter hamnade utanför poängen. De flesta var utanför poängplats, bland annat kraschade kanadensarna Robert Wickens och Bruno Spengler ut varandra i slutskedet av tävlingen efter att ha kubbats vilt i flera kurvor. Men Farfus, som startade tvåa, tog ledningen redan i starten av tävlingen och segrade med sex sekunder.

Segern minskade Rockenfellers ledning över Farfus till 33 poäng från 35, men en andraplats för Audi-föraren i någon av de två sista tävlingarna är allt som behövs för att säkra titeln.

Mattias Ekström fick kämpa hårt under dagens tävling från 13:e startruta till en slutgiltig sjundeplats och sex poäng till förarmästerskapet. Svensken har haft en tung säsong i år och ligger på sjunde plats i mästerskapet, 80 poäng bakom mästerskapsledare och märkeskollega Rockenfeller.

DTM fortsätter den 29:e september på Zandvoort i Holland.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet