090108-flodin rally-vm

Även Patrik Flodin borta från Rally Portugal

Rally Portugal blev inget bra rally för de svenska förarna i PWRC-klassen. Patrik Sandell rullade sin Skoda Fabia på första dagen och Patrik Flodin gjorde om den bedriften på andra dagen. Då var han i ledning. Ingen av de två startar om, vilket man kan göra enligt dagens regler.

I ett långsamt parti, missade Patrik en not och kom  fel in i en kurva. Bilen gick upp på två hjul och rullade sedan runt ett varv och landade på hjulen i diket. Där blev de stående, bara två meter från vägen och trots att det var jättemycket folk på plats, fick de inte för räddningshelikoptern försöka få upp bilen på vägen igen. Detta av säkerhetsskäl för andra tävlande, förmodligen för det myckna dammet.

Flodin tog sig slutligen upp och in till dagens etappmål men där befanns viktiga plåtar mellan störtbåge och kaross så skadade att de inte tilläts starta om på söndagen.

De något underliga reglerna i rally-VM tillåter ju en förare att starta om dagen efter att man brutit. Det som sker är att man får fem minuters extra tid (mot snabbaste tid) på varje sträcka man inte kört.Flodin kunde mycket väl ha varit på pallplats om han tillåtits fortsätta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!