061204_sandell Foto: Tony Welam

Även Patrik Sandell klar för VM i rally

Tidigare berättade vi om Patrik Flodin som fått klart för full VM-säsong i rally. Nu tillkännages en annan svensk klar för Grupp N-serien, förre juniorvärldsmästaren Patrik Sandell i en Skoda Fabia.

Grupp N, eller Production World Car Championship, är en lite komplicerad historia. Här blandas fyrhjulsdrivna bilar med och utan turbo men det ska jämna ut sig beroende på sträckornas utformning. Oavsett så är detta den klass som 2010 ska utgöra huvudklassen i rally-VM (WRC) men då ska alla köra enligt samma mönster: 4WD och turbomotor men med mindre tillåten teknisk assistans än idag.

Patrik Sandell har i ett par år tillhört frontfigurerna i "lilla VM" och körde i fjol två klasser i VM. Nu sätter han sig i en Skoda Fabia 2000 som drivs av Red Bull-teamet och de har för vana att ta hand om sina förare. Det bådar gott inför 2010 även om Sandell, liksom Flodin, kan vara med och slåss om titeln i klassen redan i år.

Första tävlingen blir Rally Norway, 11-15 februari. Med två svenskar i huvudrollen. Härligt!

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!