Även Porsche kör Formel E

Det börjar bli trångt med el-uttagen i Formel E-depåerna. Häromdagen förkunnade Mercedes att de lämnar DTM och kör Formel E. I dag är det Porsches tur att förkunna att de också kör elbilsracing i framtiden.

Mercedes avhopp från DTM är oroande för den tyska serien. Även Audi och BMW, övriga märken i DTM, har intressen i Formel E och serien kan mycket väl vara nedlagd inom ett par år.

När det gäller Porsche så lämnar de sportvagnsklassen WEC och därmed även Le Mans 24-timmars som de vunnit 19 gånger. Även Audi lämnade tidigare WEC vilket nu lämnar Toyota ensamma som fabriksteam för 2018. Det finns en risk att även de drar sig ur då det inte finns något motstånd att tävla mot. Om WEC och DTM ses som förlorare är förstås Formel E den stora vinnaren och snart sagt alla stora biltillverkare kommer/är involverade.

Nu väntar vi bara på en anmälan från Polestar i Formel E så blir det högspänning för fler svenskar.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!