070912-renault-f1-skandal

Även Renault ifrågasatta i Formel 1

Imorgon hålls rättegången i spionskandalen i F1 mot McLaren. Stallchefen Ron Dennis tänker tydligen inte falla ensam om så blir fallet. Han har nu ifrågasatt om Renaultstallet verkligen är helt okej.

FIA, internationella bilsportförbundet, bekräftar att de tagit emot en frågeställning gällande några detaljer på Renaults F1-racer. Men de säger att det inte har med spionrättegången att göra utan kommer att behandlas vid annat tillfälle. Det ryktas att även andra stall kan ha ifrågasatts men detta har inte bekräftats av FIA. Vilka detaljer det handlar om är inte officiellt. Renaults stallchef Flavio Briatore säger att de samarbetar till hundra procent med FIA i fallet och att han inte är orolig. Gällande rättegången imorgon är det inte klarlagt vilka nya bevis som ska ha framkommit mot McLaren. Många tror att det handlar om en e-mailkonversasion mellan Fernando Alonso och testföraren Pedro de la Rosa. Ferrari skall också framlägga sina synpunkter i ärendet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!