081215-subaru-wrc-stopp

Även Subaru ger upp rallysatsning

Motorsporten håller på att utarmas. Nyligen berättade Honda att de avslutar sin sejour i Formel 1 och tidigare i dag kom uppgifterna om att Suzuki lägger ner satsningen i rally-VM, WRC. Nu är turen kommen till Subaru som, om det stämmer, gör Petter Solberg arbetslös.

Enligt finsk och norsk television kommer Subaru att avsluta sin satsning i rallyvärldsmästerskapet WRC. Enligt källor som sägs stå nära Subaru ska det framgångsrika märket i rallyskogarna offentliggöra nyheten i morgon tisdag.

Norska NRK har varit i kontakt med Subaru-föraren Petter Solberg som säger sig vara ovetandes till uppgifterna.

Om det hela är rykten till följd av Suzukis tidigare annonserande att de avslutar sin rallysatsning är för tidigt att avgöra. Vi får helt enkelt invänta ett eventuellt officiellt pressmeddelande från Subaru under tisdagen.

Skulle det stämma att Subaru drar sig ur betyder det att de duktiga förarna Petter Solberg och Chris Atkinson står utan bil och stall inför 2009. Det skulle också betyda att det i WRC endast deltar två fabriksteam nästa år – Citroën och Ford.

Vad kommer att hända med WRC när stora delar av dragningskraften försvinner?

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!