Foto: Copyright 2012

Avhopp från rally-VM!

Inom loppet av några dagar har två biltillverkare tillkännagett att de hoppar av rally-VM, WRC. Detta samtidigt som fler andra är på väg in i samma mästerskap. Men nu hoppar såväl Ford som Mini av med officiella satsningar.

Ford har arbetat tillsammans med Malcolm Wilison M-sport sedan 1997 men nu är det över. M-sport avser dock att köra vidare i WRC med eget team och nya sponsorer. Hur det kommer att se ut är ännu inte klart.

Även Mini lämnar WRC efter en turbulent säsong där de så att säga var med men ändå inte. Även i fallet Mini avser Prodrive att driva bilar i WRC. Samtidigt med detta är Volkswagen på väg in i WRC, och det är även Hyundai. Det ryktas vidare om såväl comeback för Toyota som Fiat. 

Hur det blir med Citroën återstår att se, men i alla fall för Sébastien Loeb blir det bara ett par inhopp 2013. Och kliver Citroën på en WTCC-satsning, med Loeb, är det tveksamt om de fortsätter i WRC.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!