080924-hamilton-avslag

Avslag för Lewis Hamilton

Lewis Hamiltons F1-team McLaren hade överklagat resultatet från Belgiens Grand Prix men när ärendet togs upp i domstol blev det ingen förändring.

Hamilton var först över mållinjen i Belgiens Grand Prix men fick flera timmar senare ett 25 sekunder långt tidstillägg vilket förpassade honom till tredjeplats. Anledningen var att han genat genom en chikan och enligt tävlingsledningen tjänat på detta. Hamilton hade just då en tät fight med Kimi Räikkönen. Domstolen (FIA, det internationella bilsportförbundet) menade att det egentligen skulle ha blivit ett så kallat "drive-through"-straff, alltså att föraren (Hamilton) skulle ha fått köra långsamt genom depån, men att detta inte hanns med innan loppet var över. Därav tidstillägget. Och eftersom ett drive-through-straff enligt regelboken inte kan överklagas godkändes inte protesten. Fighten om VM-titeln i Formel 1 går vidare i helgen, nu på en ny bana i Singapore som dessutom körs på kvällen för att tv-tiderna ska passa i Europa.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!