Ayrton Senna Toleman TG184-2

Ayrton Sennas första F1-bil till salu

Nu har du chansen att komma över bilen som rattats av en av de största förarna i Formel 1, Ayrton Senna. Hans Toleman TG184-2 är till salu, men den lär inte bli billig.

Bilen har ingått i en privat samling de senaste 16 åren men nu är det alltså dags för den nuvarande ägaren att skiljas från sin F1-bil. TG184-2 rattades av en 24-årig Ayrton Senna i det lika legendariska som regndränkta F1-loppet i Monacos Grand Prix 1984 där brasilianaren gick i mål som tvåa, skriver Car Advice.

 Auktionen kommer gå av stapeln på Silverstone i England. Inget pris är angett men en indikator om att bilen inte kommer bli jättebillig är att Sennas hjälm och raceoverall tidigare i år såldes för 800 000 och 380 000 kronor i en auktion tidigare i år.

 Den 540 kilo tunga bilen drivs av en 140 kilo tung och 1,5 liter stor rak turbomatad fyra på 659 hästkrafter, vilket ger ett vikt/effektförhållande på 1,2 hästkrafter per kilo.

 För mer om Ayrton Senna rekommenderas filmen nedan varmt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!