Foto: Glenn Lindberg

Bandag på Anderstorp – direktrapport

Vi får tag på vår chefredaktör Daniel Frodin för en direktrapport från Teknikens Världs bandag med våra läsare på Anderstorp.

Tjena, Daniel, hur har det gått i dag?

Ja vi var ju lite nervösa att det inte skulle komma så mycket folk men det kom 52 personer med egna bilar. Allt som allt var det 82 förare och passagerare så det var kul att så många ville vara med och köra!

Kul! Var det några som utmärkte sig lite extra?

Ja! Axel Odelberg var äldst på plats. Han dök upp i sin Subaru Legacy och var minst lika snabb och pigg som den yngsta föraren som var i 20-årsåldern. Så det var inte bara att det var ett brett åldersspektra, utan alla hade kul med bankörningen.

Vad tyckte de som kört lite mindre bana om dagen, hann de med?

Alla körde väldigt duktigt helt utan incidenter. Det var rätt spridd erfarenhet i startfältet, allt från de som nött kurvor på Nürburgring till folk som aldrig kört bana förut. Det var kul att se att alla kom överens trots att vissa kört lite mer än andra.

Vad avundsjuk jag blir, det låter som ni hade riktigt skoj!

Ja, det var en riktigt kul dag, enda missen var att vi glömt duka upp med kaffe, det ska vi komma i håg till nästa gång.

Vad var det för bilar folk kom med?

Det var många olika där också. En av dem som fångade andan med dagen var en Nissan Micra från sent 90-tal. Det var kanske den minst snabba rakt fram men med en otroligt bra förare gjorde de extremt bra ifrån sig i Anderstorps kurvparti.

Värst rakt fram var en Ferrari F430 Scuderia som tampades med Corvette, GT-R, några Porschar, en Lancer Evolution, några snabba Mercor och ett helt gäng Mazda Miator.

Det borde jag kanske veta men vad kom vi med för bilar från Teknikens Värld?

Vi hade en Porsche 911 GT2 RS och en Audi TT-RS som jag och STCC-föraren Martin Helin körde runt banan för att visa hur man ska bromsa och svänga runt banan. Det var ganska populärt så där blev det lite köer. Sen visade Martin Öhlin upp sin BMW Z4 GT3 som han kommit fyra i Nürburgrings 24-timmars med och som han kör med i svenska GT-serien.

Så surt att jag missade! När gör vi det här nästa gång?

Med tanke på all respons så ska vi kolla om det kan bli några fler bandagar i år, annars bokar vi in några till nästa år.

Okej, och om du får sammanfatta hela dagen i en mening?

Den här dagen bevisar att man komma i en Micra eller Ferrari och det blir precis lika kul!

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer