091102-rubens williams

Barrichello till Williams

Rubens Barrichello fortsätter ytterligare en säsong i Formel 1 men byter från Brawn till Williams. Han får sällskap av en Formel 1-rookie, Nico Hulkenberg.

Det blir med andra ord mycket nytt i Williams 2010. Båda förarna från i år byts ut och de kommer även att byta motorleverantör. De slutar använda Toyota-motorer och blir ett av flera stall som i stället börjar köra med Cosworth som gör återkomst i Formel 1 2010.

Nico Hulkenberg har varit testförare åt Williams sedan 2008 och tar nu steget upp till ordinarie förare. Han har i år vunnit GP2-titeln och har sedan tidigare segrat i F3 Euro Series, Formula Masters, A1 GP och Formula BMW Tyskland.

Vad Nico Rosberg och Kazuki Nakajima ska göra är inte officiellt även om de flesta tror att Rosberg kommer att köra för Brawn GP. Om Nakajima hittar en ny arbetsplats återstår att se.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!