Foto: DPPI Media / Francois Flamand / DPPI

Bästa hittills för Volvo i spännande WTCC-tävlingar

Volvo-teamet Polestar Cyan Racing med förare Thed Björk och Fredrik Ekblom säkrade deras hittills bästa WTCC-resultat i helgens båda tävlingar i Slovakien.

Björk bjöd på en spännande fight på det sista varvet av andra tävlingen där han körde om Honda-föraren Norbert Michelisz i sista kurvan och säkrade därmed fjärde plats, tangering av Robert Dahlgrens fjärdeplats på Oschersleben i WTCC 2011.

– Det känns fantastiskt! Jag sparade lite på däcken som gjorde att jag kunde vara med och slåss precis i slutet av tävlingen. Vi fick några placeringar på grund av punkteringar, men totalt sett är vi närmare toppen än vad jag trodde så här tidigt på säsongen, säger Björk.

Fredrik Ekblom tvingades starta sist i båda tävlingarna på grund av att han missade en invägning under kvalet. Den trefaldiga STCC-mästaren körde dock snyggt upp sig i båda tävlingarna med en tiondeplats i första tävlingen, följt av en niondeplats i andra tävlingen.

Honda la beslag på segern i första tävlingen där Tiago Monteiro kämpade sig förbi Citroën-privatföraren Mehdi Bennani efter en lång kamp.

I andra tävlingen stod segerstriden mellan Lada-föraren Nicky Catsburg och regerande mästaren José María López. Catsburg tog täten i början, men fick se sig omkörd i slutskedet och tappade ned till tredje plats bakom Monteiro.

Tack vare de starka resultaten för Honda-föraren Monteiro leder portugisen mästerskapet med en poäng framför López. Björk är på åttonde plats medan Ekblom är på tolfte.

Race 1 – Topp 5

1 Tiago Monteiro Honda Civic 11 varv

2 Mehdi Bennani Citroën C-Elysée +2.526

3 Rob Huff Honda Civic +3.119

4 Gabriele Tarquini Lada Vesta +9.247

5 José-María López Citroën C-Elysée +9.453

8 Thed Björk Volvo S60 +11.129

10 Fredrik Ekblom Volvo S60 +12.567

Race 2 – Topp 5

1 José-María López Citroën C-Elysée 12 varv

2 Tiago Monteiro Honda Civic +0.700

3 Nicky Catsburg Lada Vesta +3.260

4 Thed Björk Volvo S60 +3.868

5 Norbert Michelisz Honda Civic +4.620

9 Fredrik Ekblom Volvo S60 +7.551

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!