06502_dtm

Bensinstopp för Mattias Ekström i DTM

Säsongens andra tävling i tyska DTM-serien kördes i helgen på EuroSpeedway Lausitz och vad som såg ut att bli en andraplats för Mattias Ektström slutade med ett bensinstopp.

Mattias Ekström var snabb under hela helgen och Audi verkade äntligen fått ordning på bilen. Det var ett tufft lopp rakt igenom då Ekström jagade från andraplatsen i princip genom hela loppet. Först vara det Mika Häkkinen som länge höll förstaplatsen men tvingades uppsöka depån med bakhjulsproblem. Då passade Bernd Schneider på att ta hand om förstaplatsen och Ekström hängde på nästan hela vägen till mål. Med bara två varv kvar började Audin att sakta ner och till slut stod den helt stilla, utan bränsle i tanken. Bernd Schneider tog så sin andra raka seger och har full pott i årets DTM. Danske Tom Kristensen blev tvåa och Mika Häkkinen trea. Mattias Ekström är fortfarande utan poäng i årets serie.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!