Foto: Bentley

Bentley Continental GT slog Pikes Peak-rekord

Bentley Continental GT, en glidarvagn? Jo, men snabb nog att slå rekord med. Nu snabbaste serietillverkade bilen längs Pikes Peak-slingan.

10 minuter, 18 sekunder och 488 hundradelar. Så lyder nya rekordet för serietillverkade bilar längs den 19,99 kilometer långa Pikes Peak-sträckan i Colorado där det körts backtävlingar sedan 1916. Inte riktigt lika gammalt är märket Bentley som fyller 100 år och står för rekordet med modellen Continental GT.

Foto: Bentley

Vid ratten satt Rhys Millen, känd från såväl Pikes Peak, rallycross och stuntkörning, som höll en snitthastighet på 113 km/h och slog det tidigare rekordet med 8,4 sekunder. Hur det hela gick till kan du se i klippet nedan.

LÄS MER: Provkörning av Bentley Continental GT

Tycker du dig ha läst det här tidigare har du delvis rätt. För ett år sedan slog Bentley rekordet för suvar med modellen Bentayga

 och Rhys Millen med tiden 10.49.9.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!