061220_thed

Besked om Thed Björk i veckan?

Enligt stcc.se skall det svenska Audi-teamet KMS imorgon torsdag 21/12 träffa representanter för Audi Sport. Diskussionen som ska hållas på Arlanda kan ge besked om var regerande svenske STCC-mästaren Thed Björk tar vägen 2007: DTM eller ännu ett år i STCC.

- Rent sportsligt borde Thed platsa i DTM, säger KMS-chefen Tommy Kristoffersson. Det är dock ingen fördel för honom att det redan kör en svensk för Audi (Mattias Ekström) då den svenska marknaden inte är så stor. Audi har också dansken Tom Kristensen i stallet och Danmark/Sverige är för många i europa sak samma. 

Enligt våra källor handlar det också mycket om ekonomi. De uppger att Björk måste ha med sig en stor summa pengar för att få köra DTM. Det kan heller inte vara någon fördel för Thed Björk att Audi i veckan tillkännagav att de kontrakterat två unga tyskar för att delta både i DTM och i företagets sportvagnsracing. Det är Lucas Luhr och Micke "Rocky" Rockenfeller som ska köra för Audi. Båda har kommit fram i den tyska Carrera Cup-serien. Hur deras program exakt ser ut framgår inte. Ett deal av denna kaliber vore mumma för Thed Björk som gillar även sportvagnsracing och har tävlat i kategorin med framgång.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!